10 Temmuz 2014 Perşembe

LÜKSEMBURG

LUXEMBURG
Şehrin, İngilizce ismi “Luxembourg”, İsminin kelime anlamı “Işıklı ülke” dir.

Dünya üzerinde, yaşam kalitesi açısından, dünya 4’ncüsüdür. 2005 yılında ise, dünya birincisidir. Milli gelir açısından ise, resmi rakamlara göre, dünyanın en zengin insanlarının yaşadığı bir ülke olarak öne çıkmaktadır. Ancak, özellikle İstanbul’dan küçük bir ülke olması, İstanbul’dan buraya giden ziyaretçilerin, başlangıçta kabullenememelerine sebep olmaktadır.
Bunların yanında, şehir, iyi korunmuş, eski kaleleriyle, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesine dahil edilerek koruma altına alınmıştır. Özellikle, 1000 yıllık evler, gerçekten korunması gereken yapılardır
“Findel Havaalanı” , Avrupa’nın en büyük kargo havaalanıdır.
 Avrupa’nın en küçük ülkelerinden birisidir. Ülkenin genişliği en fazla 58-80 km. arasında değişmektedir ve Şehir: 1995 ve 2007 yıllarında “Avrupa Kültür Başkenti” seçilmiştir. Yani, Avrupa’da, başkaca iki kez, kültür başkenti seçilen şehir bulunmamaktadır.
Ülke: “Grandük” denilen bir kral tarafından yönetilir. 
Şehir: birçok uluslar arası kuruluşun, genel merkezlerinin bulunduğu bir yer olarak önem kazanmaktadır. Özellikle: Avrupa Birliğinin birçok kurum ve kuruluşu, daire ve ofisi, burada bulunmaktadır.
Ekonomi derseniz, ülke, dünya üzerinde en yüksek ekonomik gelire sahip insanların yaşadığı bir yer olarak önem kazanmaktadır. Kişi başına düşen milli gelir ortalaması bakımından: dünya birincisidir. Kişi başı gelir, bu ülkede, 82 bin dolar
Avrupa’nın en önde gelen sigorta şirketleri, burada konuşlanmıştır. Ayrıca: dünyanın en büyük ikinci yatırım fonu merkezi, buradadır. Bunların yanında, bireysel bankacılık sistemi de oldukça gelişmiştir. Şehirde, 220 banka şubesi bulunmaktadır. Avrupa’nın birçok zengini, bu ülkede banka hesabı açtırmıştır ve ülkenin bankaları, mahkeme kararı bile olsa, bu hesaplar hakkında kimseye bilgi vermezler.
Burada, en dikkat çeken özellik: insanların burada çalışıp, çevre ülke ve şehirlerde yaşıyor olmaları ve buraya hergün gidip geliyor olmalarıdır. Bunun sebebi: şehirdeki iş gücünün yüksek maaşlar alması, ama aynı zamanda şehirdeki yaşamın çok pahalı olmasıdır. Bu yüzden, insanlar, burada çalışıyorlar ama burada yaşamayı pek tercih etmiyorlar, çünkü gerçekten pahalı bir şehirdir. Ama öte yandan bu durum nedeniyle, özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafik çok sıkışır ve yarım saatlik yollar, ancak 1 saatte alınır hale gelir. Bunun doğal bir sonucu olarak da: şehrin boşluğu gösterilebilir, insanlar hep şehir dışında yaşadıkları için, özellikle akşam saatlerinde, şehir sokakları bomboştur.
"Alıntıdır.http://www.gezi-yorum.net/luksemburk-luksembourg/"
Lüksemburg, dunyanin en guvenilir ve kisi basina dusen geliri en yuksek sehri



Notre Dame Katedrali















Hazır sokaklar boşken ..
Macaroonlarına hayran olunası 1862de açılmış meşhurr  Paris Pastanesi "LADUREE" Luxemburg'da da varmış...
Sen kalk taa Elazığ'dan gel, Lüksemburg'a ekmek parası kazanmaya...Kazancı iyiymiş ama bir de memleket hasreti olmasa dedi...Luxemburg'a gidip döner yemek isteyenlere tavsiye edilir,ince belli bardakta çay da içebilirsiniz :)))

Mosel Nehri-Remish kasabası
bu köprünün yarısı luxemburg diğer tarafı ise almanya sınırlarında-remish kasabası
revnak Luxemburgda ben almanyadayım
neyseki pasaport yeşil :)))) 


Algıda seçicilik:))))
Remish kasabası'nda bir okul

Remish kasabası'nda okul bahçesindeki totem :))))

SCHENGEN

                                                    
.Kucuk bir kasaba olan Schengen’de Avrupa’ya sinirsiz ve pasaportsuz hayatin kapilarini acan Schengen anlasmasi imzalanmis.
                                 



Eveet  2012 Temmuzunda ki gezimizde Shengen'de, bir sonraki sene gideceğimiz yeri zaten belirlemişiz.PRAGGG..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder