24 Eylül 2013 Salı

VİYANA
"Economist Intelligence Unit" (EIU), yıllık olarak yayımladığı "Dünyanın en yaşanabilir şehirleri" listesinde Yaşama koşulları, siyasi ve sosyal istikrar, suç oranı, sağlık hizmeti, kültürel aktiviteler, çevre, eğitim ve altyapı gibi konular dikkate alınarak yapılan sıralamada, 2. sırada  yer almış bir şehir...
Klasik müzik, vals, balolar ve dünyaca ünlü kafeler; Viyana’yı anlatmak için kullanılması gereken kelimeler belki de...Bu şehirde geçmişle bugün uyum içinde yaşamakta...

 Tuna'da yüzme havuzu :)

Ulusal Kütüphane

HOFBURG Sarayı-Yapı olarak, sonradan da eklenen binalar ile, pek çok kısımdan meydana gelen bir kompleks . İmparatorluk hanedanının kışlık sarayı olarak kullanılırmış.
İspanyol Binicilik Okulu kubbesi

Giriş kapısının zarif ferforje detayı...Dantel gibi...
 
Vebadan ölenlerin anısına yapılan heykel...

Sacher torte+cafe melange...Viyana'da tadına bakılması gerekenlerden... Viyana'nın meşhur "sachertorte" sini yemeden olmazdı tabii ki. Orjinali, Sacher Oteli'nin girişinde bulunan Cafe Sacher'de yapılıyor. Güzel bir ortam, kesinlikle tavsiye ederim :) Bu pasta imparator için yapılmasıyla ünlü ve Viyana'nın sembolü sayılıyor.

Viyana Opera binası


Schönbrunn Sarayı'nın önünde dans gösterisi yapan gençler

Schönbrunn Sarayı'nı fayton ile gezmek istemiştim ama 4 kişi 65 euro olunca, kişi başı 7 euroya ring yapan küçük trenle gezmek kısmet oldu.Trende herkesin eline bu küçük kaşelerden vurdular. 10 numaralı istasyonda sarayın muhteşem kuşbakışı manzarasıyla karşılaşıyorsunuz.
Burggarten'de Mozart


Kuntshistorisches Müzesi-Sanat Tarihi Müzesi 

Giriş ücreti: 19 yaş altı free, diğerleri 14 euro

Stephansdom-Aziz Stephan Katedrali Viyana'nın en önemli simgesi

Schönbrunn Sarayı'nın bahçesinin tepesindeki yapıya(Gloriette) çıkıp içerdeki kafede mola verip tepeden sarayın etkileyici görüntüsünü seyredebilirsiniz.
Schönbrunn Sarayı-İmparatoriçe Maria Theresa tarafından 1754'te yaptırılmış. Maria Theresa 16 çocuğuyla birlikte burada yaşamış. 1772' te 6 yaşındaki Mozart'ı huzurunda piyano çalması için buraya davet etmiş. Sarayın 1400 odası var. Eeee Maria Theresa'ya da bu yakışır :)

Schönbrunn Sarayı-Gloriette
Schönbrunn Sarayı-sarayın arazisi icinde bir Schönbrunn Zoo var,dünyanın en eski hayvanat bahçesi,kurulus tarihi 1752.
Kuntshistorisches Müzesi

Hofburg İmparatorluk Sarayı
Başta Habsburg hanedanlığı olmak üzere Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun birçok önemli kişisine ve hanedanına ev sahipliği yapmıştır. Hofburg Sarayı daha çok kışlık malikane olarak kullanılmıştır.
Fransız Kraliçelerinden Marie Antoinette Hofburg Sarayı'nda dünyaya gelmiştir

Viyana gezimizin en büyüleyici anlarından birini deı gittiğimiz konserde yaşadık. Şehrin her yerine işlemiş Mozart, Beethoven ve Haydn’ı dünyaca ünlü orkestraların performansıyla yine dünyanın en ünlü salonlarında dinlemek inanılmaz bir deneyimdi.

Viyana'da Gustav Klimt'in Öpücük adlı eserine sık sık rastlarsınız.Ayrıca Mozart isminin kullanıldığı pek çok hediyelik ürüne rastlarsınız.
Viyana'yı anlatırken tabii ki Kartner Strasse'yi anlatmadan geçmek olmaz. Caddenin ortasında, kafeler var.. Bu caddede: geleneksel Viyana marka firmalarının ve uluslar arası bir kısım marka firmaların satış mağazaları var. Cadde üzerinde, yerel pandomin sanatçılarını görürsünüz.Biz Aşağıya fotoğrafını eklediğim Prag'da da rastgeldik.Bizi mi takip etti ne???

Gittik, gezdik , eğlendik.2 gece kaldık.Yetti mi derseniz, yetmez...Bir daha ki sefer daha uzun kalmak gerek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder