4 Eylül 2013 Çarşamba

MAYERLİNG
Mayerling, Avusturya’nın Baden bölgesinde bulunan ufak bir kasaba.
Bu kasaba tarihin seyrini değiştiren Mayerling Faciası ile anılıyor.
1889  yılında İmparator Franz Joseph ve İmparatoriçe Bavyeralı Elisabeth’in (Sisi ) tek oğlu olan Veliaht Prens Rudolf ve sevgilisi burada bulunan ve av köşkünde ölü bulunmuş. Ölümleri intihar olarak açıklanmış, cinayetten de şüphelenilmiş, ancak hiçbir kanıt bulunamamıştır.
 Avusturya imparatoru Franz Jozef in tek oğlunun sıkı bir eğitim almasını istiyorduPrens Rudolf,  askerî eğitim gördü. fakat Rudolf, bu sıkı eğitim yerine, tarih, edebiyat ve felsefe ile ilgilenmeyi, kendi karakterine daha uygun bulmaktaydı. Bu sebeple, babası ile anlaşamıyorlardı. 1881 yılında Belçika kralının kızı ile evlendirildi. fakat o, bu sıkıcı evlilik yerine Barones Maria Vetsera ile bir aşk hayatı yaşamayı tercih etti. Bu aşk hayatının, bir evlilikle sonuçlanamayacağını anladıklarından, iki sevgili, günün birinde, birlikte intihar ettiler.
Prens Rudolf öldükten sonra yerine veliaht olarak Franz Josef'in yeğeni Franz Ferdinand gelmiştir. 1914 yılında Franz Ferdinand Saraybosna'da bir sırp milliyetçisi tarafından öldürülmüş, ve birinci dünya savaşı başlamıştır. 
Soldaki fotoğraf Barones Maria Vetsera'ya, sağdaki fotoğraf ise Prens Rudolf'un karısına aittir. 




Barones Maria Vetsera'nın lahti

Prens Rudolf’un ölümünden sonra İmparator Franz Joseph, yeni bir kilise kurma amacındayken bu av köşkünü Carmelite Rahibeleri’ne tahsis eder.Bu kilise şimdi Carmelita rahibelerinin manastırı olarak kullanılıyor. Carmelita rahibeleri katı kurallar içinde yaşarlarmış. Manastırı asla terketmez ve asla hiç kimseye gözükmezlermiş.Onların dış dünya ile bağlantılarını yaşlı bir kadın sağlıyormuş.o da artık yaşlandığı için bu görevi üstlenecek genç bir kadını yetiştiriyormuş.Yaptıkları el işleri ve yiyecekler bu manastırın çıkışında satılıyor.
mayerling faciası filme de çekilmiş.Araştırdığıma göre;Film 1968 Terence Young yapimi olup basrollerde Catherine Deneuve ve Omar Sharif oynamis. Hatta Ava Gardner ve James Mason`da Avusturya Imparatoru ve Imparatoricesi rollerindeymişler...
Bugün çok yazı az fotoğraf oldu.
Umarım sıkılmadınız
Görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder