4 Şubat 2014 Salı

BURSA

"ka Fotoğraf Geliştirme  Atölyesi" 2012 Ekiminde çok güzel bir rota ile bizi Bursa ve güzelliklerine fotoğraf çekimine götürdü. Gölyazı' da güneşin doğuşu, Bursa'da camiler, Trilye'nin eşsiz güzelliği ve Cumalıkızık...
Uluabat Gölü kıyısındaki Gölyazı Köyünün geçmişi antik çağa kadar uzanıyor,
İlkbaharda yükselen sular nedeniyle yarı bellerine kadar su içinde kalan ağaçlar, yine bu sularda sevgi dolu bir melodi gibi süzülen ördekler,Arnavut kaldırımlı dar sokaklar; antik çağda Apolyont olarak bilinen bu köyün güzelliklerinden yalnızca birkaçı...
Cenevizler’den Roma’ya, Bizans’tan Osmanlı’ya kadar tarihi geçmişi yaşayan, Uluabat Gölü’nün kuzeyindeki yarım adada kurulan köy meydanındaki asırlık “Ağlayan Çınar” ağacı,Aya Konstantin Kilisesi, Antik tiyatro, antik kent kalesinin ayakta kalan surları, Apollon Tapınağı ve kilisesi görülmesi gereken yerler.
Gün doğarken balığa çıkan tekneler ile balık mezatı bence mutlaka görülmeli.








Bursa








Gelelim Tirilye'ye
Trilye’nin içine girdiğiniz andan itibaren kendinizi sıcak bir atmosfer içinde bulacaksınız. Bu atmosferin bir kısmını yaratan az katlı ve birbiri içine geçmiş mimari görüntü, evlerin boylarının çok canlı renkler olması, ancak en büyük kısmını insanların güler yüzü oluşturuyor. Kapı önlerinde oturan hemen hemen herkesle sohbet edebilirsiniz hatta çay içiyorlarsa sizi de davet edeceklerdir. Trilye’nin bir de sahil kesimi var. Burası sanki yeni yüz gibi geliyor bana. Çünkü eski evlerin arasından çıkıp geldiğinizde burada yeni görünüşlü bir çok lokanta ve kafe görüyorsunuz. Sahilde demirlemiş tekneler ve yürüyüş yolu ile bu kısımda daha ayrı bir hava var. Sahil kesiminde hem oturup çay içebileceğiniz hemde balık yiyebileceğiniz yerler bulacaksınız.










Ve Cumalıkızık
Kınalı Kar dizisini izleyenler hatırlar taş döşeli dar sokaklar,bir hayat ya da avluya açılan evler,çamurla sıvalı duvarlar, iki yada üç katlı evler ve kapılarda tarihi tokmaklar...Evlerin güzelim cumbaları,çiçeklerle bezeli pencerelerine bakmaya doyamazsınız.
Meydanda kurulan pazarda aklınıza gelen her meyvenin reçeli satılıyor.Tarhana, mantı, taş fırında ekmek tüm özlenen katkısız lezzetleri burada bulabilirsiniz.











Mutlaka gidin derim
sevgiyle kalın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder